Orice cariera de succes se construieste cu munca si rabdare. Domeniul Beauty este intr-o continua dezvoltare. Noi tehnici, produse, tendinte apar zilnic, iar tu, ca specialist, te dezvolti doar cunoscandu-le si aplicandu-le. Munca de cercetare face parte din evolutia ta. Cu cat cunosti mai mult, cu atat munca ta va deveni mai usoara, mai creativa si mai apreciata.

Creaza-ti o lista cu surse de inspiratie pe care sa o parcurgi zilnic. Organizeaza-ti programul astfel incat zilnic sa petreci cel putin jumatate de ora invatand lucruri noi.

Cele mai bune 5 surse de inspiratie pentru dezvoltarea carierei tale in Beauty sunt:

  1. 1. Internetul

Traim in era digitalului, lucru care ofera acces rapid si usor la informatie. Internetul este o sursa practic inepuizabila de inspiratie. Fa-ti o lista cu cele mai bune site-uri sau experti in domeniu si urmareste-le articolele, sfaturile sau sugestiile.

Aceasta lista te va ajuta sa nu pierzi timp cu cautari si iti va aduce in permanenta noutati.

Urmareste-le site-urile, blogurile, paginile de facebook, de youtube sau ale altor retele de socializare.

Pinterest iti ofera o arhiva foarte mare de fotografii din care poti sa te inspiri pentru serviciile tale.

  1. 2. Seminarii sau cursuri avansate

Procesul tau de educatie trebuie sa continue si dupa absolvirea cursurilor de calificare. Fiecare metoda avansata sau curs de specializare este in avantajul carierei tale. Doar tu alegi daca ramai la nivelul actual sau devii un specialist de top cu o cariera de top.

Scoala Christine Valmy Romania a introdus in program cursuri avansate inedite, care te ajuta sa te dezvolti.

  1. 3. Reviste offline

Revistele devin o sursa buna de inspiratie si de decoperiere a trendurilor. Acestea influenteaza publicul larg si creaza noi tendinte. Fii la curent cu ce este nou si aplica in munca ta.

  1. 4. Evenimente

Evenimentele reprezinta oportunitati excelenta de dezvoltare. Targurile, expozitiile, demonstratiile etc. iti vor aduce informatii despre tendinte in Beauty, dar si despre produse, proceduri, tehnici noi. Participa la cat mai multe evenimente si noteaza-ti tot ce descoperi interesant. Notitele te vor ajuta sa evoluezi.

SFAT: Poarta in geanta tot timpul cartile tale de vizita si ofera-le ori de cate ori ai ocazia. In cadrul evenimentelor poti descoperi noi oportunitati pentru cariera ta.

  1. 5. Emisiuni cu profil de specialitate

Televiziunea a reprezentat intotdeauna un factor de influenta major in comunicarea catre mase. De la modelul oferit de vedete pana la subiectele care influenteaza un public larg, emisiunile de specialitate iti indica curentele actuale. Subiectele abordate in emisiuni TV te ajuta sa decoperi noi informatii pretioase pentru cariera ta.

Educatia continua si dedicarea in cariera sunt cheia succesului. Pentru ca timpul este limitat, fa-ti o lista cu cateva surse de informatii care ti se potrivesc si invata in fiecare zi ceva nou. Fiecare lucru invatat se fixeaza mai bine in minte daca este si practicat. Aplica lucrurile nou aflate ori de cate ori ai ocazia si astfel vei incepe sa devii expert in cat mai multe tehnici.

Daca acest articol ti-a fost util, distribuie-l si prietenilor pe retelele de socializare.