Industria Beauty a cunoscut o dezvoltare impresionanta in ultimii 20 de ani. Dezvoltarea consta atat in numarul mare de saloane existente pe piata cat si in varietatea foarte mare de servicii oferite.

In mod natural, numarul de specialisti in beauty a crescut proportional, generand concurenta. Specialistii in domeniul beauty pot ajunge la venituri foarte mari, insa pana acolo trebuie parcurs un drum care necesita rabdare, perseverenta si ambitie.

Cei mai importanti 5 pasi pentru o cariera de succes in acest domeniu sunt:

Educatia

Inceputul unei cariere este foarte important. Alege sa urmezi cursurile unei scoli cu notorietate, care a lansat specialisti recunoscuti. Experienta scolii in care alegi sa urmezi cursul este un factor decisiv. Lipsa experientei formatorilor poate genera obstacole in desfasurarea programului de educatie.

Numele scolii pe care ai urmat-o te va insoti in drumul tau spre angajare si te va recomanda in fata potentialilor angajatori. Alege intelligent, pentru ca, cel putin la inceputul carierei tale, numele tau va fi asociat cu scoala pe care ai urmat-o.

Continua educatia si dupa terminarea cursului de calificare. Participa la cursuri avansate, expozitii, targuri si fii in trend cu tot ce este nou. Cu cat investesti mai mult in tine cu atat vei ajunge mai sus in cariera ta.

Investeste in propria trusa si ofera servicii de calitate

Calitatea este cheia succesului. Ofera-i clientului imaginea pe care si-o doreste si castiga-i increderea. Starea de bine pe care serviciile tale i le ofera va crea fidelitate, ceea ce se traduce prin venituri constante pentru tine si prin castigarea de noi clienti prin recomandare.

Produsele de calitate iti usureaza munca. Investeste inteligent in ele. Calitatea materialelor si a obiectelor cu care lucrezi se va combina cu calitatea serviciilor pe care le oferi si in acest fel iti vei castiga notorietatea, prestanta si respectul pe care le doresti.

Exerseaza

Se spune ca “repetitia e mama invataturii”. Accepta cu cat mai mare placere orice oportunitate de a exersa lucrurile invatate sau de a incerca lucruri noi. Ai curaj si dezvolta-ti tehnica. Aceasta iti va aduce o amprenta personala si te va diferentia de concurenta.

Creaza-ti contacte

Fa-ti o baza de date cu contacte, vorbeste cu clientul, ofera carti de vizita. Participarea la evenimente, cursuri avansate sau demonstratii te va ajuta sa te faci remarcat si sa creezi relatii. Lucrezi cu oameni si ai nevoie de oameni.

Creaza-ti un brand personal

Un website de prezentare iti ofera o imagine foarte buna. Viitorii tai clienti vor aprecia modernitatea si seriozitatea eforturilor tale. Prezinta-ti educatia, experienta si pasiunea pentru ceea ce faci si astfel vei crea incredere. Intareste aceasta incredere prin prezentarea unui portofoliu.

Cere acordul clientului sa-l fotografiezi si foloseste pozele pentru crearea unui portofoliu.

Paginile de Facebook, Instagram si Youtube te vor ajuta in promovare.

Cu cat investesti mai mult in tine, cu atat cariera ta va avea mai mult succes. Retine insa, succesul se obtine treptat, de cele mai multe ori, dar se mentine de obicei prin eforturi constante.