Ce antioxidanți sunt buni pentru pielea ta?

Antioxidanții sunt vitamine, minerale și enzime ideale pentru prevenirea îmbătrânirii și pentru repararea țesuturilor deteriorate. Un adevărat răsfăț pentru piele, antioxidanții încetinesc efectele radicalilor liberi, responsabili pentru procesul de oxidare. Este important, deci, să ne reînnoim constant proviziile de antioxidanți, pentru a evita daunele produse de oxigen sau pentru a atenua efectele nocive ale acestuia, respectiv îmbătrânirea și diverse tipuri de disfuncții celulare.

Beneficiile acestei măști:

La îndemâna oricui sunt măștile care se pot prepara acasă, rapid, uşor şi ieftin, amestecuri care au, de multe ori, rezultate peste aşteptări și pot concura oricând cu cele mai scumpe produse din comerț. Aceasta mască de rodie și portocale, bunăoară, este bogată în antioxidanți, ingrediente care ajută la creșterea imunității pielii, pentru a o pregăti pentru vremea de iarnă. Masca, plăcută și ușoară, combină cele mai puternice ingrediente anti-oxidante într-o cremă consistentă, care calmează iritațiile, în timp ce uleiul de măsline ajută pielea să se vindece și să se relaxeze.

Ingrediente:

- 1 ½ lingură de rodie

- 1 lingură smântână

- 1 linguriță de suc proaspat de portocale

- ½ lingură de făină de ovăz

- Câteva boabe de turmeric

- ½ linguriță de ulei de măsline

Cum se realizează:

Amestecă terciul de rodie cu făina de ovăz, smântâna, uleiul de măsline și turmericul. Se adaugă sucul de portocale proaspat. Se amestecă bine, până când pasta devine omogenă. Aplică pe față, evitând zona ochilor, și lasă masca să acționeze pentru 15-20 de minute. Masca se îndepărtează cu tampoane de bumbac înmuiate în apă călduță.